Over mij

Over mij

Welkom, mijn naam is Sonja van Straten en ik ben dierenarts en gedragstherapeut voor dieren. Uiteraard ben ik gek op dieren, en jij vast ook, anders was je hier niet terecht gekomen!

 

Ik ben van jongs af aan met dieren opgegroeid. Thuis hadden we konijnen, kippen, katten en een Duitse Herder. Op de foto hiernaast zie je mij met Sigge, een langharige Hollandse Herder. Sigge is mijn derde (eigen) hond.

 

Naast honden heb ik natuurlijk ook katten. Op dit moment heb ik Streep, Bommel en Bregje, alledrie Europese Kortharen.  

 

Momenteel heb ik geen konijnen, maar die heb ik wel van jongs af aan gehad. Mijn favoriete konijnenras is de Rode Nieuw Zeelander.

2 1
5 1 e1718104333981
3 1 e1718104461258
4 1 e1718104422662
1 1

Mijn achtergrond

Inmiddels ben ik ruim 25 jaar dierenarts en heb ik talloze dieren geholpen om gezond te worden en te blijven. Als dierenarts hou je je voornamelijk bezig met de lichamelijke gezondheid van dieren, maar dat is niet voldoende. Ik merkte dat naast het diergeneeskundige aspect ook het gedrag en de emoties van dieren een belangrijke rol speelt in hun welzijn. Ook merkte ik dat eigenaren naast gezondheidsvragen ook veel vragen hebben over het gedrag van hun huisdier. 

Om dieren en hun eigenaar daarin goed te begeleiden ben ik me hierin verder gaan verdiepen. Eerst via Tinley Academie en daarna via het Centre of Applied Pet Ethology (COAPE). Hier heb ik alles geleerd over normaal gedrag, probleemgedrag en de onderliggende emoties die dat gedrag sturen. En natuurlijk hoe je dat gedrag kunt veranderen of ombuigen op een positieve manier.

Daarnaast ben ik Fear Free gecertificeerd. In de dierenartsenpraktijk ervaren veel dieren enorm veel angst en stress. Ze kunnen dan agressief reageren en krijgen vaak niet de medische zorg die ze nodig hebben. Ook zie ik vaak dat eigenaren heel veel stress ervaren in deze situaties. Het is niet leuk om je hond of kat helemaal overstuur te zien, terwijl je juist het beste voor hen wilt. Dit kan en moet anders! 

‘Het is niet leuk om je hond of kat helemaal overstuur te zien, terwijl je juist het beste voor hen wilt. Dit kan en moet anders!’ 

Ik vind het mijn plicht als dierenarts om ervoor te zorgen dat de dieren waarmee eigenaren in vertrouwen bij mij komen, behandeld worden met liefde en compassie. En ik streef ernaar om naast hun lichamelijke gezondheid ook te zorgen voor hun geestelijk welzijn.

Mijn missie

Het is mijn missie om het welzijn van jouw huisdier of dit nu een hond, een kat of een konijn is, te verbeteren en hem te helpen zich goed te voelen, zowel fysiek als emotioneel.

 

Omdat je huisdier in grote mate afhankelijk is van jou als eigenaar, is het belangrijk dat je je huisdier goed begrijpt. Ik kan je uitleggen hoe je huisdier communiceert, wat zijn lichaamstaal betekent en waarom hij zich gedraagt zoals hij doet.

 

Samen werken we vervolgens aan een oplossing waarbij we  gebruik maken van trainingsmethoden die vrij zijn van dwang en angst. Alleen zo ontstaat er een hechte band met je huisdier en kunnen jullie samen gelukkiger en gezonder leven.  

Scroll naar boven